Taş tekniği ile pizzayı yapmak için evinizde varsa güveç tepsiniz onu kullana bilirsiniz. Yoksa herhangi bir fırın tepsini kullana bilirsiniz. Hamurun altının iyi pişmesi için kullanılacak.
Fırını 225 dereye getirin ve 20 dakika kızdırın. Fırın telinin üstüne güveç tepsisini yada başka bir tepsiyi ters çevirin iyice kızsın.
Yağlı kağıt üzerine margarin ile yağlayın. Düz bir tepsi arkasına kağıdı alın
Hafif unladığınız hamuru açın ve tepsi üzerindeki yağlı kağıt üzerine alın.
Kaşar peynirini elinizle uzun şerit olacak şekilde sıkın yada ince uzun uzun doğrayın. Hamurların etrafına dizin ve ıslatarak hamuru kapatın.
hamurun ortasına ketçap sıkın ve kaşık ile yayın
Üzerine sırası ile kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri dizin.
Fırın kapağını açın ve telin üstündeki tepsiyi biraz öne getirin. Düz bir tepsi üstüne aldığınız hamuru kağıdından tutarak fırın içindeki tepsiye kaydırın.
Sucuklar iyice pişince tekrar açıp kapağını kaşar peynirini serpin ve iyice eriyip kızarmaya başlayınca fırında pizzayı çıkarın.
Servis tabağına almadan önce yağlı kağıdı çıkarın. Afiyet olsun...
ellerine sağlık senemim. ama ben şu taş tekniğini anlamadımmm::( görselli bir tarif istiyoruzz biizz uzmann ellerdennn:) kucak dolusu sevgiler canım.. :)
Ellerine sağlık canım, Pizza nefiss görünüyor,Hatta ye beni diye bağırıyor:) Birden aklıma sahur gecelerini çağrıştırdı:) Sahurda kalkar ekmek hamurundan yapardım.Çocuklarım çokk severdi:) Sevgiler...
Ben de pizza taşım olmadığı için bazen güveç tepsisinin arkasında pişiririm.İtalyan tarzı ince ve çıtır hamuru seviyorum. Pizzan çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)
ne güzel görünüyor, mısırın artık tamamen sağlıksız olduğu gerçeği dışında, onun yerine bi başka malzemeyle ne güzel giderdi şimdi.. :) tam da saatine denk geldim yalnız.. :) elinize sağlık..
Muchas gracias por seguirme, me encanta tenerte en mi blog. Yo ahora sigo el tuyo, y espero que nos visitemos de vez en cuando. Bana gelen bir tebrik.No se si estará bien dicho.
Yorumlarınız denetimden geçtikten sonra yayınlıyorum. Spamları önlememenin başka bir yolunu bulamadım. Mesajınızı bir kere yazmanız yeterli gelmedi diye düşünmeyin :)
ellerine sağlık,afiyet bal şeker olsun :)
YanıtlaSilçokta lezzetli görünüyor canım.olsada yesem.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCANIM BEN GELDİM HARİKA OLMUŞ YE BENİ DİYOR ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM HARİKALAR
YanıtlaSil:))
ellerine sağlık senemim.
YanıtlaSilama ben şu taş tekniğini anlamadımmm::(
görselli bir tarif istiyoruzz biizz
uzmann ellerdennn:)
kucak dolusu sevgiler canım..
:)
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. nefis bir görüntü. Missler gibi.
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilPizza nefiss görünüyor,Hatta ye beni diye bağırıyor:)
Birden aklıma sahur gecelerini çağrıştırdı:)
Sahurda kalkar ekmek hamurundan yapardım.Çocuklarım çokk severdi:)
Sevgiler...
hmmmm nefis nefis :-))
YanıtlaSilellerine saglik
ben gene geldim canım
YanıtlaSilçook güzel tarif etmişsin
balım benim
:))
Fantastic! .....I love it!!.....Abrazotes, Marcela
YanıtlaSilBen de pizza taşım olmadığı için bazen güveç tepsisinin arkasında pişiririm.İtalyan tarzı ince ve çıtır hamuru seviyorum.
YanıtlaSilPizzan çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)
ne güzel görünüyor, mısırın artık tamamen sağlıksız olduğu gerçeği dışında, onun yerine bi başka malzemeyle ne güzel giderdi şimdi.. :) tam da saatine denk geldim yalnız.. :) elinize sağlık..
YanıtlaSilso appetizing!
YanıtlaSilHarika olmuş çok severim nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMuchas gracias por seguirme, me encanta tenerte en mi blog. Yo ahora sigo el tuyo, y espero que nos visitemos de vez en cuando. Bana gelen bir tebrik.No se si estará bien dicho.
YanıtlaSilnefıs gorunuyor canım pızza her zaman evet derım elllerıne sağlık canım
YanıtlaSilHafta sonu sende pizza görünce pazar hemen yapmıştım nasıl gözüm döndüyse teşekkür etmeden gitmişim:))nankör blogger..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
hayyatta dedirtmem sana nankör diye. Dıttt eeeee :)) Canımsın afiyet olsun
YanıtlaSilHarika bir görüntü ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil