Kayın validem tarhanı yaptı bendeniz de çorbayı efenim :)
![]() |
Tarhana çorbası |
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı tarhana
- 80 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası
- karabiber
- tuz
- Tarhanayı 1-2 saat öncesinden ılık su ile ıslatın
- Islanana tarhanayı kaşıkla iyice ezerek pütürlüğünü alın.
- Soğanı çok ince kıyıp tencerede hafif yağda kavurun.
- İyice öldürdüğünüz soğanlara sarımsakları rendeleyin.
- Kıymayı da katıp kavurun.
- Kavrulan kıymaya salçaları ilave edin 3-4 dakika kavurun.
- Sulandırdığınız tarhanayı tencereye alın ve bir çırpıcı ile karıştırarak ılık su ilave edin.
- Eğer tarhananın topakları varsa ocağın altını kapatıp kapağını da kapatıp 15 dakika bekleyin. Daha sonra tekrar ocağın altını açın ve kepçe arkası ile bastırarak topakları giderin.
- Çorba kaynarken suyu az ise ilave edin.
- Dilerseniz kıtır ekmekle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun....
8 yorum:
OFF MİS GİBİ TAZE TAZE İKİNİZİNDE ELLERİNE SAĞLIK SENEMCİM.
tarhanayı kim sevmez demiyorum var elbet sevmeyeni. fakat seven de tam seviyor onu biliyorum. afiyet şeker olsun...
Senem hanım Ankara'lımısınız? Ankara'da yaparken sarımsak ve kıyma koyarlar. Benim de en sevdiğim şeklidir tarhananın. Ellerinize sağlık.
İlhan bey Ankaralı değilim İstanbulluyum hatta ailem eski istanbulludur. Fakat ben bu şekilde kayınvalidemden öğrendim sinoplular kıymalı ve soğanlı yaparlar sarımsağıda ben severim herşeye koyarım bunada çok yakışıyor. Birde hakikaten tarhanayı eşimin ailesi güzel yapıyor ben daha önce hiç bir yerde yemedim bu tarhanadan özel bir ot getiriyor sırf tarhana için sinoptan onsuzda yapmazlar.
sanemcim kokusu lezzetli kasene geldi.
sıcacık lezzetli daha ne olsun.
ellerine sağlık.
Tarhana çorbası dendiğinde hep çocukluğum aklıma gelir. Kış sofralarının vazgeçilmez öğünüdür ben beyaz peynir rendeleyerek yemekten hoşlanırım her yörenin tarhana yapması elbette farklıdır. Emeğine sağlık teşekkürler.
Aslında bende peynir ve ekmek kıtırı ile yerim. Ama klasik tarhanaya gitmez diye eklemedim. Çorbanın yanında ufak ufak kesilip kızartılmış hellim peyniri ile üzerine sarımsak sürüp fırınladığım ekmeklerle servis ettim.
Kayınvalidenin de seninde eline sağlık,bayılırım ben...
Yorum Gönder